Megjött az első eredmény a megyei befektetés-ösztönzési tevékenységben

Több megyei település területei is bekerültek az országos telephely adatbázisba, melyben a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat munkája is segített.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat egyre szorosabb együttműködésben áll a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel, a HIPÁ-val. Ennek keretében az önkormányzat megkereste a megyei polgármestereket, annak érdekében, hogy összegyűjtse a befektetési céllal kiajánlható területeket. Eddig 6 településsel jutott odáig a közös munka, hogy, egyrészt a HIPA érdeklődött a területeik iránt, másrészt ki is töltötték a HIPA által rendszeresített adatlapokat. Ez a feltétele annak, hogy az ingatlanok bekerülhessenek az országos telephely adatbázisba, így azok egy belföldi, vagy külföldi befektetői megkeresés esetén azonnal, közvetlenül kiajánlhatók.

Az országos szervezet tájékoztatása szerint mind a 6 Csongrád-Csanád megyei település (Kistelek, Maroslele, Pusztamérges, Bordány, Székkutas, Sándorfalva) területei bekerültek az adatbázisba.

Az első pozitív eredmények tükrében továbbra is bátorítjuk a megye településeit arra, hogy vegyék fel a kapcsolatot velünk, amennyiben akár befektetési célú területeik, akár más olyan jellegű fejlesztési elképzeléseik vannak, amelyben a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat segítséget tud nyújtani.

Keresés