Rólunk

Végtelen lehetőségek tárháza Európa szívébenEzúton engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét Magyarország déli tájain fellelhető páratlan befektetési lehetőségekre. Csongrád megye elkötelezetten támogatja a térség beruházásösztönzését, amelyben az Ön megbízható üzleti partnere kíván lenni. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a legszükségesebb információkat, amelyek a magyar üzleti környezettel, a befektetési lehetőségekkel és az elérhető állami támogatásokkal kapcsolatosak.

Szolgáltatások befektetőknek

One Stop Shop Services

Egy új vállalkozás alapítása nem ütközik leküzdhetetlen akadályokba, ugyanakkor minden egyszerűbb és gyorsabb, ha elfogadja segítségünket, hiszen első kézből értesülhet a helyi ügyintézés minden lépéséről. Szolgáltatásunk széles köre végig kíséri Önt az egész beruházási folyamaton keresztül.

Befektetők útmutatója

Amennyiben mellettünk dönt és Csongrád megye területén kívánja megvalósítani beruházási programját, úgy mi hosszú távú tanácsadó szolgáltatásokkal látjuk el Önt, annak érdekében, hogy segítsünk a további beruházások és fejlesztési lépések tekintetében.

Beruházási támogatások

A környező országok sorából hazánkat kiemelkedő elkötelezettsége a kkv-k és nagyvállalatok versenyképességének növelése irányába emeli ki. Annak érdekében, hogy ezt hatékonyan tudja megvalósítani a támogatások széles spektrumát bocsátja a befektetők részére, amelyek visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatási csomagokat tartalmaznak.

Befektetési lehetőségek

Csongrád megyében az alábbi tevékenységek meghatározóak: élelmiszeripar, kenderipar, tudásipar és az ELI, járműipari tevékenység, megújuló energia hasznosítás, információs és kommunikációs technológia, turizmus

  

Elhelyezkedés

A tradíció és innováció szimbiózisának tökéletes megtestesítője

Hazánkat 19 megye alkotja, amelyek közül Csongrád megye az ország déli része által kínált kedvező földrajzi adottságokkal rendelkezik Románia és Szerbia szomszédságában. Székhelye Szeged, amely idén (2017 első negyedévében) elnyerte a 3. legnépszerűbb hazai turisztikai városnak járó elismerést, emellett a 3. legnépesebb város is a maga 162 000 fős lakosságával. Csongrád megye közel 404 459 embernek nyújt otthont a 2016-os adatok alapján.

Hírek

Itt az új magyar egyetemi rangsor! Az ELTE után második az SZTE

Elkészítette a 2019-es felsőoktatási rangsorát a HVG, ismét az ELTE áll az élen. Szorosan mögötte, a második helyen a Szegedi Tudományegyetem végzett, így az SZTE továbbra is őrzi a legjobb vidéki egyetem címét.

Újabb beruházásával a világ élmezőnyébe tart a Master Good

Jelentős fejlesztés indul a Master Good kisvárdai és petneházai üzemeiben, melynek eredményeként a 100 százalékban magyar családi tulajdonú vállalat a világon elérhető legmagasabb baromfi vágási-feldolgozási kapacitással üzemelhet. A 15 milliárd forint értékű fejlesztés költségeinek jelentős része gépi beruházás, automatizáció és robotika, így a növekvő kapacitás mellett magasabb feldolgozottsági szinten hagyhatják el a termékek az üzemet. Az élelmiszeripari vállalat árbevételének 70%-a exportból származik, amit több mint 40 országban realizálnak.

BMW csoport beruházása Magyarországon: a "láthatatlan gyárból" valóság lesz

A BMW csoport bővíti gyártóhálózatát Európában, melynek jegyében új üzemet létesít Magyarországon, Debrecen mellett. A beruházás értéke 1 milliárd euró, az új üzemben akár évente 150 000 darab jármű gyártására lesz kapacitás, és több mint 1000 új munkahely jön létre. A bajor vállalat jelenlétére, mint „láthatatlan gyárra" hivatkoztunk eddig, hiszen csak a tavalyi esztendőben több mint 1,4 milliárd euró értékben szereztek be magyar beszállítóktól alkatrészeket és szolgáltatásokat, az együttműködés azonban most új szintre lép.IngatlanokOktatás

Olyan hosszú távú befektetés, amely meghatározza a jövőnket

Az oktatás minden értelemben alapvető tényező a fejlődésben. Egyetlen ország sem tud elérni fentartható gazdasági növekedést, anélkül, hogy ne fektetne be a humán erőforrás fejlesztésébe. Ez egyértelműen javítja az életminőséget és kiterjeszti pozitív hatását az egyénekre és az egész társadalomra is. További jótékony hatása az egyének termelékenységének és kreativitásának a növelése, amelyek üzleti és technikai újításokban öltenek testet.

Kapcsolat

Kakas Béla

elnök
Csongrád Megyei Közgyűlés

+36 62 886-830

elnok@csongrad-megye.hu

Vadász Csaba

főjegyző
Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal

+36 20 201 4535

fojegyzo@csongrad-megye.hu

Gyarmati Zoltán

projektmenedzser
Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal

+36 20 999 5868

gyarmati@csongrad-megye.hu

A honlap az Európai Unió Európai Szociális Alapjának támogatásával valósult meg.


© 2017 Csongrád Megyei Önkormányzat. Minden jog fenntartva.

Keresés