Újabb autóipari nagyberuházás Magyarországon

A német tulajdonú Infineon Technologies vállalatcsoport 32 milliárd forintos beruházást hajt végre ceglédi gyárában, a fejlesztés 275 új munkahelyet teremt, egyúttal pedig egy újabb fontos állomás Magyarország számára az elektromobilitásra épülő autóipar erősítésében - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján.

A miniszter kiemelte, hogy a beruházás jelentősége miatt, illetve mert a fejlesztés segíti a magyar gazdaság dimenzióváltását is, a kormány 6,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cégnek.

Szijjártó Péter közölte, a beruházásnak köszönhetően olyan gyárat hoz létre az Infineon Cegléden, amelyben az elektromos és a hibrid meghajtású gépjárművekhez készülő inverterekhez gyártanak majd félvezetőket. A beruházás jelentőségét mutatja, hogy miközben a német vállalatcsoport a világ 134 országában van jelen, a további bővítés helyszínének Magyarországot választotta - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter, aki a döntés miatt köszönetét fejezte ki a vállalat vezetésének és a ceglédi gyárban dolgozó magyaroknak is.

Szijjártó Péter szerint az Infineon új beruházása tovább erősíti a német-magyar gazdasági kapcsolatokat. Hozzátette, jelenleg is Németország az első számú beruházó Magyarországon, az országba érkező összes külföldi beruházás 29 százaléka Németországból érkezik. A német vállalatok 300 ezer embernek adnak munkát az országban. A miniszter felidézte, hogy az elmúlt öt évben 91 nagy német beruházás érkezett Magyarországra, amelyek összértéke elérte az 1800 milliárd forintot, fejlesztéseik nyomán pedig 25 ezer új munkahely jött létre.

Forrás: origo.hu; Kép: Imaginechina/Zhang wenkui - Imaginechina/Zhang Wenkui

Keresés