A PEPCO Magyarországon építi fel régiós disztribúciós központját

A tizenegy közép- és kelet-európai országban működő ruházati és háztartási cikkeket forgalmazó PEPCO zöldmezős beruházással 2019 áprilisában mintegy 100 000 négyzetméteres disztribúciós központ beruházását kezdi meg Gyálon. A lengyel központú vállalat 85 millió euró volumenű projektjével első lépésben 400 új munkahelyet teremt.

A PEPCO Európa egyik leggyorsabban növekvő kiskereskedelmi lánca, mely jelenleg több mint 1600 üzletet üzemeltet Csehországban, Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában és Bulgáriában.

A vállalatot 2004-ben alapították Lengyelországban, és azóta folyamatosan bővítette tevékenységét Közép- és Kelet-Európában. Tizenegy régiós országban mintegy 16,000 embernek ad munkát a vállalatcsoport.

Üzleteinek száma Magyarországon napjainkra elérte a 140-et, a Pepkor Hungary Kft. a 2017/2018-as üzleti évben több mint 36 milliárd forintos nettó árbevételt realizált, foglalkoztatottainak száma pedig mintegy 1500 fő.

Az új disztribúciós központ 140 magyarországi, valamint több mint 500 csehországi, szlovákiai, romániai és bulgáriai PEPCO üzletet szolgál majd ki. A létesítmény olyan technológiákkal lesz felszerelve, mint az ikertálcás szortírozó, hangvezérelt árumozgatási és kiszedési rendszer vagy vezető nélküli raklapemelők (AGV). 2020 tavaszától 400 új munkahely jön létre, amelyet a rá következő két évben több mint 1000 főre bővítenek.

Forrás: hipa.hu

Keresés